Zavolajte nám +421 52 285 3500alebo nám napíšte na reception@hotellomnica.sk

Zavolajte nám +421 52 285 3500

Upečte si čokoládovo-tvarohový koláč

Späť na blog

Lahodný dezert od šéfcukrára Matúša Reľovského

Upečte si čokoládovo-tvarohový koláč

Kombinácia čokolády a tvarohu je neuveriteľne dobrá. Šéfcukrár Hotela Lomnica Matúš Reľovský si tentoraz pre vás pripravil recept na lahodný čokoládovo-tvarohový dezert, ktorý je navyše úplne bezlepkový. Krok za krokom sa určite podarí aj vám.    

Na cesto potrebujeme:

  • 150 g čokolády (s obsahom kakaa 80 %)
  • 60 g masla
  • 110 g žĺtkov
  • 70 g práškového cukru
  • 130 g bielok
  • 70 g kryštálového cukru


Postup:

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh.

Do vyšľahaných žĺtkov pridáme roztopené maslo s roztopenou čokoládou a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh.

Rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a pečieme pri teplote 170 stupňov cca 12 minút.

Po upečení necháme cesto vychladnúť a potom naň rozotrieme tvarohovú plnku.

Plnka:

  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 500  ml kyslej pochúťkovej smotany
  • 3 vanilínové cukry
  • 2 lyžice práškového cukru

Všetky prísady na plnku dáme do misy a vyšľaháme. Rozotrieme na koláč a navrch môžeme poukladať ovocie, poliať čokoládou alebo iba posypať postrúhanou čokoládou. Podľa vlastnej chuti a fantázie.


Novinky na váš e-mail

Nepremeškajte akcie, pozvánky na koncerty a ďalšie novinky z Hotela Lomnica. Zadajte váš e-mail a o všetkom sa dozviete medzi prvými.