Zavolajte nám +421 52 285 3500alebo nám napíšte na reception@hotellomnica.sk

Zavolajte nám +421 52 285 3500

Ako vzniká náš vlastný chrumkavý chlieb?

Späť na blog

Ako vzniká náš vlastný chrumkavý chlieb?

Zdravé,nápadite, čerstvé, chrumkavé a chutné. Aj to sú výstižné prívlastky, ktoréčoraz častejšie  priraďujú hostia právelahodným pekárenským výrobkom Hotela Lomnica nazývaného aj Prvá dáma Tatier. 

Ako vzniká náš vlastný chrumkavý chlieb? Pec Hotela Lomnica dostáva každé ráno poriadne zabrať


Energia nevzniká len dobrou stravou, pripravenou z kvalitných surovín, ale súvisí aj s tým, ako ľudské ruky, zmysly a myšlienky pracujú s jednotlivými surovinami. Človek môže rozvinúť toto umenie a pozdvihnúť, zušľachtiť či obohatiť tieto tzv. životné či odborne povedané „éterické“ sily potravín. A práve to sa darí aj kuchárom Hotela Lomnica.

Chlieb nad zlato

Pekárskym garantom v rámci výroby chrumkavého pečiva v Hoteli Lomnica je kuchár Erik Fenčík. Ten sa približne medzi štvrtou a piatou hodinou rannou už energicky obracia v hotelovej kuchyni. Práve v tomto čase sme ho zastihli pri hnetení cesta, aby mohol chrumkavý chlieb včas doručiť na raňajkové pulty Prvej dámy. Za pochválenie určite stoja aj naše chleby s vlastnou receptúrou, ktoré vyvíjali a navrhovali priamo kuchári z Reštaurácie Sissi pod taktovkou šéfkuchára Tomáša Levého. Vďaka tomu môžete už v súčasnosti ochutnať aj cviklový, tekvicový, klasický ražný alebo amarantový chlieb, ktorému sa predovšetkým potešia ľudia žijúci bezlepkovo. Veľa návštevníkov si však cení aj tradíciu, ktorú môžu na raňajkách ochutnať v podobe legendárneho chlebu Šumava. Pri klasickej výrobe chleba u Prvej dámy Tatier sa nepridávajú žiadne prísady urýchľujúci technologický proces. V niektorých prípadoch stačí iba ražná a pšeničná múka, voda, soľ či rasca a chrumkavý chlebík je na svete.


Novinky na váš e-mail

Nepremeškajte akcie, pozvánky na koncerty a ďalšie novinky z Hotela Lomnica. Zadajte váš e-mail a o všetkom sa dozviete medzi prvými.