Späť na blog

DO KUCHÁRSKEHO TÍMU HOTELA LOMNICA PRIBUDLI DVAJA NOVÍ PROFESIONÁLI

Zoznámte sa s fúziou šéfkuchárov pôvodom z Čiech a zo Slovenska

V roku 2018 si Slovensko a Česko pripomínajú niekoľko významných výročí a medzi nimi sa hrdo nachádza aj 100. výročie založenia prvej Československej republiky – spoločného štátu Čechov a Slovákov.
Keďže sa radíme k jednému z najnavštevovanejších prvorepublikových hotelov, pri tejto príležitosti by sme vám s veľkou radosťou a ešte väčšou hrdosťou chceli predstaviť
nové spojenie šéfkuchárov – Slováka Milana Šavela a Čecha Tomáša Levého.


Dvaja za všetkých, všetci za jedného

Aj tak by sme mohli pretransformovať starý známy výrok z filmu Traja mušketieri, ktorý naše novinky v oblasti hotelovej gastronómie asi najviac vystihuje. V tomto duchu sa totiž ponesie nová kulinárska éra Hotela Lomnica, ktorú prináša svieža fúzia dvoch nových šéfkuchárov, a to konkrétne Tomáša Levého pôvodom z Čiech a Milana Šavela zo Slovenska. K nim sa, samozrejme, pridáva talentovaný kuchársky tím Prvej dámy Tatier, ktorý je posádkou vlajkovej lode, smerujúcej do prístavu nových lahodných zážitkov a výnimočných trendov v gastronómii.

Gastronomická vízia Prvej dámy Tatier

Kvalita kulinárskych špecialít podlieha trendom, čo v konečnom dôsledku vidíme na každom tanieri, ktorý nám príde pod „nos“. Určite nebude trúfalé, ak pri všetkej skromnosti vyslovíme tvrdenie, že Prvá dáma Tatier udržiava gastronómiu na najvyššej možnej úrovni. Veď v konečnom dôsledku sú tým pravým dôkazom najmä recenzie od ľudí, ktorí našu kuchyňu už mali možnosť ochutnať.

Nové kroky, ktoré sme podnikli v oblasti gastronómie, smerujú práve k tomu, aby sme sa vydali cestou nových trendov a nestagnovali iba na mieste. Našou neutíchajúcou túžbou je práve to, aby sme mali vždy aj v tejto oblasti nadšených hostí, ktorí sa k nám radi vracajú, a ktorých dokážeme aj v tomto kreatívnom svete neustále inšpirovať novými sférami zážitku. Aj preto je pre nás cťou, ak môžeme v našom tíme privítať českého šéfkuchára pôvodom z Krkonôš Tomáša Levého a profesionálneho šéfkuchára Milana Šavela z oblasti Vysokých Tatier s bohatými skúsenosťami z oblasti gastronómie.

Zaujímavosťou je, že Tomáš bol človekom, ktorý stál pri zrode vychýrenej pražskej reštaurácie La Degustation Bohême Bourgeoise, ocenenej michelinskou hviezdou. Známy český kuchár má preto znamenité kvality a určite nám bude nápomocný pri vývoji a udržiavaní súčasných trendov v gastronómii.

„Som nadšená z tejto "medzinárodnej" fúzie, ktorá prináša do nášho hotela novú energiu, chuť a neskutočnú radosť z práce. Tomáš sa už v týchto chvíľach venuje supervisingu Reštaurácie Sissi a Milan dohliada na zabezpečenie Reštaurácie s vinárňou Franz - Jozef, ako aj celkovej hotelovej prevádzky", ozrejmuje riaditeľka Hotela Lomnica Zuzana Kovaľová.

Od tohto momentu sa vy, naši ctení hostia, môžete začať tešiť na unikátne jedlá, ktoré pre vás páni so svojím tímom spoločne vytvoria, ale tiež na množstvo vážených hostí z prostredia gastronómie, ktorí k nám práve vďaka Tomášovi v budúcnosti zavítajú. Najbližšie sa budete môcť zoznámiť so svetovo uznávaným barmanom, ktorý vlastní jeden z TOP 10 barov na svete, Pavelom Tvarohomči s michelinským šéfkuchárom Radekom Kašpárkom z reštaurácie Field.




Novinky na váš e-mail

Nepremeškajte akcie, pozvánky na koncerty a ďalšie novinky z Hotela Lomnica. Zadajte váš e-mail a o všetkom sa dozviete medzi prvými.